Från kontakt till brasa!

Vi gör dina drömmar om mysiga hemmastunder framför brasan till verklighet.
Fullservice, hela vägen.

En ny ljusglimt

Går ni i tankar om att skaffa eldstad? Brasvärmegruppen verkar för att ge er en professionell vägledning vid köp och installation. Beroende på husets karaktär, om det är ett nyare hus utan skorsten eller en äldre fastighet med befintlig murstock, bedömer vi en säker placering och om det ens är möjligt att sätta in en eldstad. Bygger ni ett hel nytt hus ta, med ritningar och kom in in till butiken så tittar vi tillsammans för att hitta en bra placering.

Värme eller bara en strimma ljus?

Vilken typ av eldstad ska jag välja? Ökad trivsel och förhöjd mysfaktor eller finns ett behov av en värmekälla i ekonomiskt syfte? På senare tid har säkerhet och trygghet uppmärksammats – hur klarar man sig vid eventuella kriser och strömavbrott? Ska jag välja en kamin med kokplatta för matlagning? När syftet med installationen klarlagts är det dags för att boka ett hembesök för konsultation och inspiration.

Varmt välkomna in!

En bra idé kan vara ett besök i vår butik innan ett hembesök. I butiken kan ni titta, klämma och känna på våra kaminer och hitta kaminen för er. På vår hemsida kan ni läsa på om våra produkter och leverantörer. Vi gör kostnadsfria hembesök där vi lämnar vår professionella bedömning, råder till och avråder från olika lösningar samt lämnar en offert. Om eldstaden ska installeras i en tillbyggnad eller i ett nybyggt hus kan vi lämna en offert utifrån ritningar och foton. Du kan boka hembesök direkt genom att klicka på knappen nedan.

En strålande idé?

Ta er tid och analysera offerten – den är i regel giltig i 10 dagar. Jämför oss gärna med andra, prata med vänner och bekanta och ta in rekommendationer. Det viktigaste för oss är att ni känner er trygga. Vi säljer endast typgodkända produkter som uppfyller alla Svenska och Europeiska krav och håller högsta kvalité. De flesta av våra produkter har Svenskt eller Nordiskt ursprung. Köpprocessen hos oss börjar alltid med att vi kommer överens om en lösning, planlägger arbetet samt samlar in underlag förbygganmälan och ROT-avdrag. Fastighetsbeteckning och personnummer krävs. Personnummer räcker på en av ägarna. Oftast är det tio dagars betalningsvillkor som gäller – men detta framgår tydligt i offerten. Normalt gör vi även en bygganmälan till den kommunen som fastigheten är belägen i. Arbetet påbörjas inte förrän ni har fått ert startbesked. Monteringsdag planeras invid beställningen. Processen från första kontakt till färdig installation tar mellan 1-3 månader. Efter installationen skall kontroll utföras av godkänd skorstenstekniker.

Låt flitens lampa lysa

Nu är det dags för oss att installera er kamin – du kan bara luta dig tillbaka. Vi har alla verktyg och försäkringar som krävs. Vi dokumenterar arbetet noggrant, täcker golv och känsliga ytor och tar sedan med oss allt täckmaterial och återvinner – kvar blir din nya kamin!

Ett hett tips

I anslutning till att kaminen står klar och är installerad delger vi er vår expertis och guidar er i hur den fungerar. Efter utfört arbete ska en oberoende besiktningsman säkerställa att installationen utförts på ett korrekt sätt. Kontrollen utförs av en godkänd Skorstens Tekniker. Efter att ni, i egenskap av byggherre, skrivit under slutbeviset får nu eldstaden tas i bruk. Att tänka på: Bränslet! Veden skall vara torr, under 16% vattenhalt. Som vi brukar säga i branschen ”en Ferrari med vatten i bränslet, går inget vidare” samma med braskaminen. Vi rekommenderar att ni inhandlar en vattenhaltsmätare för att ni ska ha koll på veden ni köper till er nya braskamin. Ett sista tips. Ved skall aldrig lagras under presenning.

Lysande!

Nu är det bara att njuta av er nya kamin!